احساس تنهایی، تجربهای طبیعی و انسانی است. ممکن است زمانی که تنها هستید یا حتی در اتاقی مملو از جمعیت، این حس را تجربه کنید. وقتی با کسی ارتباط برقرار نمیکنید یا حس میکنید کسی شما را درک نمیکند، ممکن است کاملاً احساس تنهایی کنید، حتی اگر در اطرافتان دوستان یا خانواده باشند.
شاید از خود بپرسید: «چرا من تنها هستم؟» دلایل تنهایی میتواند شامل تغییرات زندگی باشد که منجر به انزوای اجتماعی میشوند، مانند نقل مکان، سوگواری برای از دست دادن عزیزان یا پایان یک رابطه. در برخی موارد، تنهایی با شرایط سلامت روان مانند افسردگی مرتبط است.
در حالی که همه گاهی اوقات احساس تنهایی میکنند، تنهایی بیش از حد میتواند تأثیر منفی بر سلامت جسمی و روحی داشته باشد. مطالعات نشان دادهاند که تنهایی میتواند به اندازه کشیدن ۱۵ نخ سیگار در روز برای سلامتی مضر باشد.
تصدیق کنید که احساس تنهایی میکنید
انرژی خود را برای مبارزه با احساسات یا تلاش برای سرکوب آنها هدر ندهید. همه گاهی اوقات احساس تنهایی میکنند و این به معنای بازنده یا ضعیف بودن نیست. این فقط به این معنی است که شما انسان هستید.
مطالعات نشان دادهاند که نامگذاری به احساسات میتواند شدت آنها را کاهش دهد. بنابراین، نامگذاری احساس خود به عنوان “تنهایی” ممکن است به مغز شما کمک کند تا آن را درک کند و فوراً به شما کمک کند کمی احساس بهتری داشته باشید.
برنامه ریزی کنید
گاهی لازم است یک مشکل را حل کنید و گاهی لازم است احساس خود را نسبت به آن مشکل مدیریت کنید. بررسی کنید که آیا بهترین راه برای پرداختن به احساس تنهایی، حل مستقیم مشکل (از طریق برقراری ارتباط با کسی) است یا مدیریت احساسات خود در مورد آن (مراقبت از خود).
اگر جمعه شب احساس تنهایی میکنید و دوستان یا اعضای خانوادهای دارید که میتوانید با آنها تماس بگیرید، ممکن است بهترین تصمیم، تماس با آنها باشد. صحبت کردن با تلفن یا دعوت از کسی برای گذراندن وقت با شما میتواند مفید باشد.
اگر با کسی تماس بگیرید و کسی پاسخ ندهد، ممکن است حتی بیشتر احساس تنهایی کنید. در این صورت، میدانید که باید از زاویهای دیگر به مشکل نگاه کنید: به جای تلاش برای ارتباط با دیگران، به احساس تنهایی خود بپردازید. میتوانید در فعالیتهای سازندهای شرکت کنید که به شما کمک میکنند احساس بهتری داشته باشید. طراحی، بافندگی یا باغبانی تنها چند نمونه از فعالیتهای انفرادی هستند که ممکن است به شما در مقابله سالم با تنهایی کمک کنند.
با افرادی از گذشته خود ارتباط برقرار کنید:
وقتی احساس تنهایی میکنید، گاهی اوقات برقراری ارتباط با دوستان قدیمی آسانتر از پیدا کردن دوستان جدید است. شاید در طول سالها ارتباط تان را با هماتاقی دانشگاه خود از دست داده باشید یا شاید پسرعمویی داشته باشید که اغلب با او صحبت نمیکنید.میتوانید با آنها تماس بگیرید و جویای احوالشان شوید. در مورد خاطرات گذشته صحبت کنید و به آنها بگویید که میخواهید دوباره با آنها در ارتباط باشید.
ممکن است متوجه شوید که برقراری ارتباط با همکلاسیهای سابق، افراد محله قدیمی یا همکاران قبلی آسان است زیرا از قبل چیزهای مشترکی دارید. یادآوری دوران گذشته میتواند به شما کمک کند دوباره ارتباط برقرار کنید و شاید رابطهای جدید و رو به جلو شکل دهید.
برای شروع هر یک از افراد از طریق رسانه های اجتماعی یا پیامک مشکلی ندارد. اما سعی کنید از طریق تماس تلفنی، از طریق چت تصویری یا حضوری پیگیری کنید. ارتباط چهره به چهره ممکن است بیشتر از پیام رسانی به کاهش تنهایی شما کمک کند.
به یک گروه یا باشگاه بپیوندید
علاوه بر ارتباط با افراد گذشته، ممکن است تصمیم بگیرید که با افراد جدید نیز ارتباط برقرار کنید. به دنبال فعالیت های اجتماعی باشید که ممکن است برای شما مناسب باشد. از کلوپ های کتاب و پروژه های خدمات اجتماعی گرفته تا گروه های پیاده روی و جوامع تجاری، احتمالاً خواهید دید که راه های زیادی برای ارتباط با مردم منطقه شما وجود دارد.
کتاب بخوانید:
کتاب خواندن زمانی که احساس تنهایی میکنید، به شما کمک میکند تا وارد ذهن شخصیتها یا راویان داستان شوید. این کار به شما کمک میکند تا بفهمید دیگران چگونه فکر میکنند و میتواند به شما کمک کند احساس ارتباط بیشتری داشته باشید.
گاهی اوقات ممکن است بخواهید کتابی را بخوانید که معمولاً سراغ آن نمیروید. چه به معنای امانت گرفتن یک کتاب خودیاری از کتابخانه باشد و چه به معنای گوش دادن به یک کتاب صوتی علمی-تخیلی، کتابها میتوانند دنیای شما را گسترش دهند و به شما کمک کنند کمی کمتر احساس تنهایی کنید.
یک انجمن آنلاین پیدا کنید:
یکی از چیزهای فوقالعاده در مورد اینترنت این است که میتوانید با افرادی از سراسر جهان ارتباط برقرار کنید. میتوانید با چند کلیک، افرادی با علایق، مشکلات و اهداف مشابه پیدا کنید.
میتوانید به دنبال انجمنهایی باشید که در آن افراد در مورد موضوعاتی که به آنها علاقه دارید بحث میکنند – از مجموعههای کمیاب گرفته تا اسرار حل نشده، فیلمها یا برنامههای تلویزیونی. ممکن است متوجه شوید که صحبت کردن با دیگران در مورد چیزهایی که به آنها علاقه دارید یا موضوعاتی که از آنها لذت میبرید، به شما کمک میکند احساس ارتباط بیشتری داشته باشید – حتی اگر هرگز آنها را حضوری ملاقات نکرده باشید.
موضوعات و مهارتهای جدید یاد بگیرید:
هیجانزده شدن در مورد چیزی که در حال یادگیری آن هستید – خواه یک زبان جدید باشد یا یک مهارت جدید – ممکن است زمانی که احساس تنهایی میکنید، کمک کند. همچنین ممکن است درهایی را برای ملاقات با افراد جدید باز کند.
در یک کلاس آشپزی ثبت نام کنید یا کاراته یاد بگیرید. یا به دنبال یک دوره آنلاین باشید که بتوانید در آن شرکت کنید. به یک سرگرمی بپردازید:
راههای خلاقانه میتوانند روحیه شما را تقویت کنند و به شما کمک کنند در لحظه زندگی کنید. این به معنای افکار فاجعهبار کمتر در مورد “تنها ماندن برای همیشه” و کمتر فکر کردن به حوادث منفی گذشته مانند “باورم نمیشود او آن حرف را به من زد” است.
اگر هیچ سرگرمی ندارید، پیدا کردن یکی را در اولویت قرار دهید. فعالیتهای مختلف را امتحان کنید تا چیزهایی را که دوست دارید کشف کنید.
یک عمل مهربانانه انجام دهید:
انجام کار خوب برای دیگران میتواند به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید. همچنین ممکن است به شما کمک کند احساس ارتباط بیشتری با جامعه داشته باشید.خواه در یک جمعآوری کمک مالی رسمی شرکت کنید یا یک کار خوب برای همسایه انجام دهید، کارهای مهربانانه زیادی وجود دارد که میتوانید انجام دهید. اگر برای پیدا کردن کاری که میتوانید انجام دهید تلاش میکنید، میتوانید با خیریههای محلی، بیمارستانها، خانههای سالمندان یا پناهگاههای حیوانات تماس بگیرید تا ببینید چگونه میتوانید داوطلب شوید یا کمک ارائه دهید.
کمک حرفه ای دریافت کنید:
اگر با احساس تنهایی دست و پنجه نرم میکنید ممکن است لازم باشد از یک متخصص کمک بگیرید.