روابط سالم مادر و دختر بوسیله مرزها و کیفیاتی تعریف می شود که توسط هر دویِ مادر و دختر اعلام می شود. هر دو نسبت به یکدیگر یک مسئولیت دارند، و نباید رابطه یک جانبه باشد. وقتی بطور صحیح رابطه پرورانده شود، این رابطه می تواند یکی از بهترین روابط باشد.
رابطه سالم مادر- دختر چیست؟ یک رابطه سالم مادر دختری رابطه ای است که حتی در مواجه با ناسازگاری، عشق را نشان می دهد. رابطه ای است که مرزهای سالم را برقرار می کند و در آن هیچکدام خودمحور نیستند.
دستورالعمل رابطه سالم مادر- دختر زمانی شروع می شود که دختر فقط دختر کوچکی است. مهم است که این رابطه در بزرگسالی هم حفظ شود.
در این مقاله قصد داریم اطلاعات را در این باره به شش موضوع تقسیم کنیم:
- شش ویژگی رابطه سالم مادر دختری
- رابطه مادر دختری درهم تنیده چیست؟
- چگونه می توانم رابطه مادر دختری مناسبی داشته باشم
- ویژگی های یک مادر خوب چیست؟
- آیا معمول است که مادران نسبت به دخترانشان حسادت کنند؟
- چرا یک مادر خیلی مهم است؟
- شش ویژگی رابطه مادر- دختری سالم
۱-آنها میزان زمان مناسبی را با یگدیگر می گذرانند.
تمام روابط مادر دختری متفاوتند، و اشکالی هم ندارد. گفته می شود، در یک رابطه سالم، مادر و دختر مقدار زمان مناسب برای صرف وقت با یکدیگر را می دانند تا سلامت رابطه را حفظ کنند. این برای هر جفت مادر و دختر متفاوت است.
برخی مادران و دختران بهترین دوست یکدیگرند. آنها قادر به گذراندن وقت زیادی با یکدیگرند بدون اینکه تعارضی ایجاد شود. دیگران خیلی نزدیک نیستند و نیاز دارند میزان وقتی را که با یکدیگر می گذرانند، محدود کنند.
اگر نزدیک شدن به مادر موجب خستگی در روابط یا بحث بیش از اندازه شود، احتمالاً بایستی میزان وقتی که با یکدیگر می گذرانید را کم کنید.
مادران و دختران افراد منحصر به فردی هستند. فقط مانند همه روابط، این رابطه هم باید مدیریت شود. چنانچه میزان وقت مناسبی را با یکدیگر صرف می کنید، در آن وقت برخوردها را کنار بگذارید و نسبت به یکدیگر احساس مثبت و سرخوشی را تحربه کنید.
۲- در یکدیگر احساس گناه ایجاد نمی کنند.
احساس گناه برای استفاده در هیچ رابطه ای ابزار سالمی نیست، مِن جمله بین مادران و دختران، مادران و دخترانی که بیش از حد به یکدیگر انتقاد می کنند ، تمایل دارند روابط بدتری را تجربه کنند. مانند سایر روابط، مادران و دختران نیاز دارند که زمانی را برای بخشش تجربه کنند و از گذشته عبور کنند. آوردن موضوعاتی که در دیگری احساس گناه ایجاد می کند، صرفا رابطه را خسته کننده می کند.
۳-سعی نمی کنند یکدیگر را به نسخه های متفاوت خودشان تغییر دهند
یک مادر و دختر در یک رابطه ی سالم به دنبال تغییر یکدیگر نیستند. انان یکدیگر را برای افرادی که هستند می پذیرند. اگر مادری بخواهد دخترش به او شبیه تر شود، او باید این کار را رها کند.
به همین ترتیب اگر دختری بخواهد وضعیت مادرش را بیشتر به یک وضع موجود تغییر دهد، این هم سالم نیست. از یکدیگر برای آنچه حقیقتاً هستید، قدردانی کنید.
در هر رابطه مثبت، افراد گاهی مجبورند کاستیها را نادیده بگیرند و مثبتها را برجسته کنند. اگر مادر یا دختر شما، شخصی نیستند که شما فکر می کردید باید باشند، سعی کنید با ویژگیهایی که بیشترین قدردانی و احترام را برایشان قائلید، کامل کنید. بر آنچه رابطه تان را خوب می کند تمرکز کنید نه بر ویژگیهای بد.
۴-آنها درگیر تعارض مثبت هستند.
در یک رابطه مادر و دختر تعارض طبیعی است. مهم است که هر دو بدانند چگونه این تعارض را اداره کنند. جارو کردن آن به زیر قالیچه صرفا مسیر را ناهموارتر می کند.
این باعث ایجاد خشم می شود. یک روز سد شکسته می شود و همه تعارض های قدیمی خودش را به نمایش می گذارد. درگیر تعارض شوید اما به شیوه ای مثبت.
هرگز با یک رفتار نادرست و بی احترامی صحبت نکنید. هر دو طرفِ بحث را ارائه نمایید و زمانی را برای گوش دادن به شخص دیگر صرف کنید.
هرگز درگیر توهین نشوید. اگر نمی توانید به یک توافق بر سر موضوعی برسید، گاهی بهتر است تشخیص دهید که دیدگاه های متضاد دارید، و در هر حال یکدیگر را هم دوست دارید.
۵-هر دو بخش در رابطه مشارکت دارند
روابط مادر دختری نباید یک جانبه باشد. هیچ بخش نباید مجبور به انجام همه کار باشد یا همه سهم برای رابطه را به عهده داشته باشد.
مادران نباید مجبور باشند کاملا از دختران بزرگسال شان حمایت کنند، و هیچ دختری هم نباید مسئول مادر خود باشد. هر دو باید جنبه های مثبت برای آن رابطه را بیاورند.
۶-مادر به دختر اجازه می دهد تا شکست را تجربه کند.
هر فردی زمانهایی نیاز به کمک دارد. مهم است هر دو مادر و دختر برای یکدیگر در زمانهای دشوار تکیه گاه باشند. این، دو مسیر دارد. اگر یکی از شما دارید زمان سختی را می گذرانید، وقت آن است، دیگری حمایت کند زمانی که در مسیر رسیدن تلاش می کند.
اگر مادری همیشه برای خلاصی دخترش سر برسد، این رابطه هرگز سالم نخواهد بود. مادران عاقل می دانند که آنها باید به دخترانشان اجازه دهند تا گاهی شکست را تجربه کنند، بطوریکه آنها رشد کنند و یاد بگیرند. این عمل متعادل کننده است، اما در یک رابطه سالم، مادر همیشه مداخله نمی کند وقتی که دختر در حال کوشش و تقلاست.
ادامه دارد …