ارتباط بین ذهن و بدن
هیجانها و سلامت جسمانی ما به شدت به یکدیگر وصل هستند. بسیاری از ما میدانیم که وقتی استرس یا مشغله زیاد احساس میکنیم، به احتمال زیاد از نظر جسمی خوب نیستیم. به همین ترتیب، هنگامی که با یک مشکل سلامت جسمانی مانند آنفولانزا یا شکستگی استخوان که در شیوه زندگی ما اختلال ایجاد می کند، دست و پنجه نرم می کنیم، می تواند بر سلامت روان ما تأثیر بگذارد. اکنون در تحقیقات در مورد شرایط سلامت طولانی مدت پذیرفته شده است که استرس می تواند به پاسخ سیستم ایمنی کمک کند یا مانع آن شود (لیترل، ۲۰۰۸). بنابراین مهم است که از سلامت جسمی و هیجانیِ خود مراقبت کنیم تا از سلامت کلی محافظت نماییم.
همچنین دو هورمون برای ارتباط ذهن – بدن مهم هستند: کورتیزول و سروتونین. کورتیزول هورمون استرس اولیه بدن است. هر زمان که خطری در محیط یا ذهن خود حس کنیم، آزاد می شود. بدن را برای پاسخ به عوامل استرس زا تحریک و آماده می کند. سروتونین در طیف وسیعی از عملکردهای بدن از التیام زخم ها گرفته تا تأثیرگذاری بر عملکرد روده نقش دارد. همچنین در تنظیم اضطراب، شادی و خلق و خوی مهم است. بنابراین سروتونین نشان می دهد که ذهن و بدن ما تا چه اندازه به هم مرتبط هستند.
مراقب سلامت روانی و جسمی خود باشید
مراقبت از خود مستلزم خودمراقبتی جسمی و هیجانی است. برای اطمینان از رویکردی جامع به خودمراقبتی، تکنیک های زیر را امتحان کنید:
به بدن خود گوش دهید: هنگامی که متوجه نگرانی های جزئی سلامت جسمانی مانند سرفه و سرماخوردگی شدید، متوقف شوید و سلامت روانی و جسمی خود را ارزیابی کنید. تعادل کار و زندگی و استرس های فعلی خود را بسنجید و در نظر بگیرید که آیا کاهش حجم کاری یا وظایف شما مفید است یا خیر.
از خود-مراقبتی اولیه اطمینان حاصل کنید: در مواقع استرس یا بیماری جسمی فراموش کردن اصول اولیه آسان است، با این حال، در این مواقع مراقبت از خود مهمتر است. مطمئن شوید که یک برنامه خواب منظم داشته باشید و به اندازه نیاز بدن بخوابید، خوب غذا بخورید و به طور منظم ورزش کنید.
تمرکز حواس را تمرین کنید: ذهن آگاه بودن هم برای سلامت جسمی و هم سلامت هیجانی مهم است. تمرکز حواس این است که با محیط کنونی خود هماهنگ باشید، چه درونی و چه بیرونی. این می تواند به شما کمک کند تا احساسات واقعی خود را درک کنید و همچنین متوجه هرگونه بیماری یا تنش جسمی شوید.
با خودتان مهربان باشید: ما اغلب با خودمان طوری صحبت می کنیم که هرگز با عزیزانمان صحبت نمی کنیم. وقتی احساس ناخوشایندی دارید، چه از نظر جسمی یا روانی، با مهربانی از خود مراقبت کنید. استراحت کنید، کارهایی را انجام دهید که از آنها لذت می برید و حمایت عزیزان خود را بخواهید. با این کار متوجه بهبود سلامت جسمی و روانی خود خواهید شد.
همچنین می توانید (در صورت نیاز) از یک متخصص کمک بگیرید.
منبع: https://www.morency.co.uk
*صفحه اینستاگرام مرا می توانید با آدرس زیر دنبال کنید:
https://www.instagram.com/zahra__dadash