نویسنده: جان ام گرُهُل
ترجمه: زهرا داداش
منبع: سایک سنترال
برای بیشتر مردم، رابطه ها کار بسیار آسانی هستند. مثل نفس کشیدن یا غذا خوردن، بطور طبیعی به زندگی افراد وارد می شوند.
با وجود این، برای بعضیها، رابطه ها خیلی راحت نیستند. در حقیقت، آنها چالشی را به فرد وارد می کنند، که می توان گفت اضطرابِ رابطه دارند، ترسی از رابطه ها، یا رنج از “فوبیِ تعهد.”
موضوعات تعهد در روابط، موضوع جدیدی نیستند. اما درک ما از اینکه چگونه ترس از تعهد برای برخی از افراد می تواند فلج کننده باشد، افزایش یافته است.
اینجا حقایقی درباره فوبیِ تعهد و اضطرابِ رابطه آورده شده است:
افرادی که موضوعات تعهد دارند به طور کلی مشکل جدی ِ ماندن در یک رابطه درازمدت را دارا هستند.در حالی که عشق را مانند هر فردی دیگر تجربه می کنند، این احساسات می تواند برای آنها شدید تر و ترسناک تر از بیشترِ مردم باشد. این احساسات اضطراب شدیدی را راه اندازی می کند، همینطور که رابطه پیشرفت می کند و انتظارِ تعهد بیشتر پدیدار می شود، خودش را بسط می دهد و بزرگتر می کند.
افرادِ دارای فوبی تعهد مشتاق و خواهان یک رابطه درازمدت هستند، اما اضطراب درهم کوبنده مانع آنها برای ماندن در هر رابطه طولانی می شود. برای مثال احساسات طبیعیِ انتظار یا ممکن است توسط شخص به عنوان واکنش حملات وحشت، بد تعبیر شود یا اضطراب منفیِ کلی تلقی گردد. برخی ممکن است زمان سختی برای حل تعارض اساسی در رابطه رومانتیک داشته باشند، بدین معنا که در حالی که میل شدیدی به صمیمیت دارند، خواهانِ حفظ فردیت و آزادیشان هستند.
افراد با موضوعات تعهد در همه شکل و اندازه نمود پیدا می کنند، و عین رفتارها در روابط و قرار ملاقات های آنان می تواند متنوع باشد. برخی از هر رابطه جدی و طولانی تر از یک هفته یا یک ماه به دلیل ترسهایشان، امتناع می کنند. سایرین ممکن است بتوانند با شخصی برای چند ماهی درگیر شوند، اما همانطور که رابطه جدی و عمیق تر می شود، ترسهای قدیمی صف می بندند، شخص را دور می کند.
مردان و زنان هر دو از اضطراب رابطه و فوبی تعهد رنج می برند، گرچه بطور سنتی در ابتدا فرض می شود در مردان باشد.
علل فوبی تعهد
علل فوبی تعهد به اندازه ی افرادی که از آن رنج می برند متنوع است. با وجود این،معمولاً بسیاری از افرادِ دارای موضوعات تعهد شکایت از تجربه روابط رومانتیکِ ضعیف می کنند، چه تجربه دست اول توسط خودشان، چه مشاهده دیگران (مانند رابطه تلخ والدین یا طلاق در زمان رشد) علل شایع دیگر شامل موارد زیر است:
ترس داشتن یا تجربه کردن از اینکه رابطه ای بدون خبر و علامت پایان پیدا کند
ترس از نبودن در رابطه ای “درست”
ترس یا تجربه ی رابطه ای نا سالم ( ترک، خیانت، سوءاستفاده و نظایر آن.)
موضوعات اعتماد به دلیل آسیب های گذشته توسط افراد نزدیکِ شخص
تروما یا سوءاستفاده در دوران کودکی
نیازهای برآورده نشده دوران کودکی یا موضوعات دلبستگی در آن دوران
پویایی های پیچیده خانوادگی در زمانِ رشد
چگونگی کمک به ترسِ فرد از رابطه ها
اینکه علت خاص فوبی تعهد چه باشد، مهم نیست، می شود به آن کمک کرد. اما نیاز است شخص بخواهد تغییر کند و راهی برای غلبه بر اضطراب رابطه پیدا نماید.
بسته به شدت اضطراب، راهبردهای زیادی برای کمک به فردِ دارای فوبی تعهد وجود دارد، اگر شدت فوبی آن اندازه باشد از هر گونه قرار ملاقات برای یافتن شخص رویاهایشان، جلوگیری کند، ، ممکن است زمان آن رسیده باشد در جستجوی روان درمانی باشد.
مشاوره نیز می تواند برای شخصی که وارد یک رابطه جدی می شود، اما وقتی نمی تواند برای گام بعدی، رابطه را پیش ببرد،پایان می دهد، کمک کند. یک درمانگر به شخص کمک می کند تا درک کند که هیچ رابطه ی “کاملی” وجود ندارد، و اینکه همه روابط به پرورش، مراقبت و توجه مداوم نیاز دارد. شخص همچنین می آموزد که ارتباط بی آلایش و صریح با شریکش (پارتنرش)، احتمال پیش آمدنِ موضوعات اعتماد و پایان غیرمترقبه را کاهش می دهد ( منظور موضوعاتی که در علل فوبیِ تعهد ذکر گردید).
می توان بر ترس از تعهد غلبه کرد. قدم اول باز بودن نسبت به تغییر است و خواستن ایجاد تغییر در زندگی و تفکر تان است که می تواند به شما کمک کند تا در روابط آینده کمتر مضطرب شوید.