روان درمانی تحلیلی یا روانپویشی چیست؟
روان درمانی تحلیلی یا روانپویشی از نظریه ها و شیوه های روانشناسی تحلیلی و روانکاوی بهره می جوید. فرایند درمانی به افراد کمک می کند مشکلاتشان را با افزایش آگاهی از دنیای درونی و تاثیر آن بر روابط گذشته و حال بفهمند و حل نمایند. این در حالی است که با ایجاد تغییر عمیق در شخصیت و رشد عاطفی، با بسیاری از روشهای درمانی دیگر تفاوت دارد.
هدف روان درمانی تحلیلی یا روانپویشی آن است که به افراد دارای اختلالهای روانشناختی کمک کند تا مشکلات پیچیده، عمیق و اغلب ناخودآگاهِ مبتنی بر مشکلات ارتباطی و عاطفی را بفهمند و تغییر دهند و به موجب آن نشانه ها کاهش یابد و از پریشانی کاسته شود. با این وجود نقش آن محدود به مشکلات سلامت روان نمی شود. به افراد بسیاری که نبود معنا را در زندگی شان تجربه می کنند یا حس رضایتمندی بیشتری را می خواهند، روان درمانی تحلیلی یا روانپویشی می تواند کمک نماید.
گاهی اوقات افراد به دلایل خاصی همچون اختلالهای خوردن، شرایط روان-تنی، رفتار وسواسی، یا اضطرابهای هراس به دنبال کمک هستند. در برخی مواقع کمک جستجو می شود به دلیلِ احساس اساسی کلی ترِ افسردگی یا اضطراب، مشکلات تمرکز، عدم رضایت در کار یا ناتوانی برای ایجاد روابط رضایت بخش.
روان درمانی تحلیلی یا روانپویشی یک درمان موثر برای طیف وسیعی از اختلالات روانشناختی، هم به عنوان یک درمان به خودی خود و هم به عنوان کمکی برای سایر اشکال درمان محسوب می شود. این درمان می تواند به طور قابل توجهی در سلامت روانی و جسمانی فرد، احساس بهزیستی و توانایی در مدیریت بهتر زندگی شان نقش داشته باشد.
اینکه روان درمانی تحلیلی یا روانپویشی درمان انتخابی برای فرد خاص باشد، به عوامل گوناگونی بستگی دارد. قبل از تصمیم گیری در این مورد که آیا روان درمانی تحلیلی یا روانپویشی یک درمان مناسب برای مراجع است، اغلب یک یا چند مشاوره اولیه با یک روان درمانگر با تجربه مفید است. گاهی اوقات، ممکن است درمان کوتاه مدت باشد اما به طور کلی روان درمانی تحلیلی به عنوان یک درمان طولانی مدت در نظر گرفته می شود که متضمن تعهد قابل ملاحظه هر دو درمانگر و مراجع است.
رابطه با درمانگر یک عنصر اساسی در درمان به حساب می آید. درمانگر یک محیط محرمانه و خصوصی را ارائه می کند تا فرآیندی را تسهیل نماید که الگوهای ناخودآگاهِ دنیای درونی مراجع در رابطه ی بین او با درمانگرش منعکس شود. این فرایند به مراجعان کمک می کند به تدریج الگوها را شناسایی کنند و با آگاهی از آنها، ظرفیتِ درک و تغییر شان را ایجاد کند.
منبع: https://www.bpc.org.uk
ترجمه: زهرا داداش