چگونه ترومای جمعی بر سلامت روانی ما اثر می گذارد؟
اثرات ترومای جمعی بر سلامت روانی و فیزیولوژیکی دو سویه هستند. این جایی است که ترومای گروهی می تواند کاملا فردی و شخصی باشد. چرا که برخی افراد برای مقابله با اثر حوادثی که روی می دهد مجهزتر هستند، شدت احساسات مربوط به تروما برای همه افراد درگیر یکسان نخواهد بود. برخی موقعیت های دشوار را نسبت به سایرین بهتر اداره می کنند و برای مقابله با پیامدها مجهزترند.
بطورکلی این موضوع به شخصیت فردی، مکانیزم های مقابله ای، سلامت و بهزیستی عاطفی، و انعطاف پذیری شخصی بستگی دارد. با اینحال( و این بخصوص جنبه مهمی است) روشی که افراد با ترومای جمعی مواجه می شوند، همچنین به زمینه اجتماعی-اقتصادی و دیگر عواملی تعیین کننده موقعیت آنها در جامعه، بستگی دارد.
متخصصان توافق دارند که ترومای جمعی برای سلامت روانیِ هر فردی که آن را تجربه می کند، آسیب زاست و برخی عوامل که در آن نقش دارند عبارتند از:
- احساس عمومی یاس و ناامیدی.
- مشاجرات و نظرات متناقض درون گروه درباره بهترین راه برای مقابله با حادثه مورد بحث.
- اشباع بیش از حد با تصاویر ناراحت کننده که در اخبار و دیگر رسانه ها نشان داده می شود.
نوجوانان و کودکان عواقب روان شناختی و هیجانی ترومای جمعی را شدیدتر از بزرگسالان تجربه می کنند. بدلیل این حقیقت است، که آنها هنوز فرصت ایجاد مکانیزم های مقابله ای سالم را نداشته اند. از آنجائیکه این گروه های سنی بطور کلی نسبت به تروما آسیب پذیرتر هستند، چون هنوز مغزشان در حال رشد است، بیشتر در معرض تاثیر هورمون های استرس قرار دارند. مکانیسم های مقابله ای ناسالم ممکن است به سمت رفتارهای خطرناک یا خود مخرب مانند مصرف الکل، مواد مخدر، یا اختلالات خوردن تحرکت کند.
چگونه می توان با ترومای جمعی مقابله کنم؟
مقابله با ترومای جمعی دو جنبه دارد – اینکه چطور به عنوان یک فرد مقابله کنید و چگونه به عنوان بخشی از گروه که حادثه آسیب زا را تجربه کردید، مقابله نمایید. افرادی که به حادثه به عنوان راهی برای پیوند به یکدیگر و کار در جهت خیر عمومی، نگاه می کنند سریعتر از تجربه آسیب زا، بهبود پیدا می کنند. ممکن است حتی برخی احساس کنند که از آن قویتر خارج شدند.
برخی جنبه های مثبت ترومای مشترک، همبستگی های جدید ناشی از یک تجربه مشترکِ درد و پریشانی است. و همچنین مشخص شده است که سختی های شدید، افراد را دور هم جمع می کند، در حالیکه برای رسیدن به یک هدف مشترک کار می کنند، روابط نزدیک تری ایجاد می شود.
برخی روش هایی که می توانند بار هیجان های مربوط به ترومای جمعی را بهبود دهند، عبارتند از:
- صحبت با افرادی که می توانند با تجربه و احساسات شما ارتباط برقرار کنند، پیدا کردن شبکه های حمایتی.
- شرکت در تلاش های گروهی که روابط اجتماعی را تقویت می کنند.
- بیان ارزش های مشترک اما همچنین درمیان گذاشتن احساسات غم، اضطراب، و ترس.
- روی آوردن به همه جریان های معمول زندگی پس از گذر از خطر.
- درگیری در فعالیت جسمانی و ورزش می تواند به پاکسازی ذهن شما از افکار مزاحم کمک کند و به تعادل سیستم عصبی تان کمک نماید، زیرا تروما بر ذهن و بدن و پاسخ جسمانی شما به هیجان های استرس آور اثر می گذارد،
- گذراندن وقت در طبیعت
- خوردن غذای سالم.
- بیان هیجان های خود در گفتگوهای صادقانه با دوستان و خانواده یا دریافت کمک حرفه ای در صورت ضرورت.
- حفظ رابطه نزدیک با خانواده و دوستان.
- صادق بودن درباره افکار و هیجان ها با شریک زندگی تان.
منبع: https://www.lovetopivot.com