انسان ها به گونه ای طراحی شده اند که موجودات اجتماعی باشند. ما خواهان ارتباط با دیگران هستیم و برای بقا و شکوفایی به این ارتباطات نیاز داریم. زمانی که احساس می کنیم نیاز ما به ارتباط و روابط اجتماعی برآورده نشده است، احساس می کنیم از گروه جدا افتاده ایم یا احساس تنهایی می کنیم، که می تواند اثرات قابل توجهی بر سلامت ما داشته باشد.
آنچه درباره تنهایی باید بدانیم
تنهایی را می توان به عنوان احساس یا حالتی از بودن توصیف کرد. احساس تنهایی بیشتر از تنها بودن با خود یا بدون همراهی دیگران است. ممکن است یک نفر توسط افراد، حتی دوستان و خانواده احاطه شده باشد، و همچنان احساس تنهایی کند، زیرا احساس می کند ارتباطش قطع شده یا اینکه نیازهای هیجانی شان برآورده نمی شود.
افراد می توانند در همه مراحل مختلف زندگی احساس تنهایی کنند. به عنوان مثال، یک فرد مسن ممکن است احساس تنهایی کند اگر شبکه اجتماعی قبلی را دیگر نداشته باشد یا شریک زندگی خود را از دست بدهد. نوجوانان ممکن است احساس تنهایی کنند اگر انواع دوستی هایی را که دوست دارند در مدرسه نداشته باشند.
علل احساس تنهایی
هیچ دلیلی برای تنهایی وجود ندارد هر فردی این احساس را به گونه ای متفاوت تجربه می کند.
یکی از دلایلی که افراد احساس تنهایی می کنند این است که ارتباطات اجتماعی از بین رفته است. این می تواند زمانی اتفاق بیفتد که افراد به مکان جدیدی نقل مکان کنند، مرگ شریک یا عزیزی را تجربه کنند، از یک دایره اجتماعی منزوی شوند، یا احساس عدم ارتباط با افراد نزدیک داشته باشند.
در نسلهای جوان، استفاده از رسانههای اجتماعی به تنهایی افراد کمک میکند. یک نظرسنجی نشان داد که هزارهها – نسلی که بیشتر از رسانههای اجتماعی استفاده میکنند بیشتر احساس تنهایی میکنند -تا نسل های دهه ۶۰ تا ۷۰ میلادی یا فرزندانی که بعد از زمان جنگ جهانی دوم متولد شدند. تحقیقات همچنین نشان می دهد افرادی که از رسانه های اجتماعی برای حفظ روابط خود استفاده می کنند نسبت به افرادی که به دلایل دیگر از رسانه های اجتماعی استفاده می کنند احساس تنهایی بیشتری می کنند.
احساس تنهایی در مقابل تنها بودن
برخی از افراد از خلوت یا تنهایی لذت می برند. می تواند فضایی برای تامل یا تمدد اعصاب فراهم کند و برای سلامت روان شما مفید باشد. شما می توانید تنها باشید و احساس تنهایی نکنید. افرادی که تنها هستند اما تنها و بیکس نیستند، معمولاً این زمان را برای تنها بودن، انتخاب می کنند.
از طرفی می توانید تنهایی را در حضور دیگران تجربه کنید. احساس تنهایی نیز چیزی نیست که افراد انتخاب کنند. این احساس زمانی است که ارتباط اجتماعی که آرزو دارید را به دست نمی آورید.
خطرات سلامتی ناشی از احساس تنهایی
تنهایی بر سلامت روحی و جسمی تأثیر می گذارد. تحقیقات نشان می دهد که تنهایی به عنوان یک عامل خطر بالقوه برای زوال عقل، بیماری قلبی و سکته در بزرگسالان ۵۰ ساله و بالاتر است. این خطرات شامل:
افزایش خطر مصرف مواد
بیماری قلبی و سکته مغزی
افسردگی
اضطراب
افزایش خطر خودکشی
ممکن است احساس کنید که تنها هستید، اما اینطور نیست. تنهایی چیزی است که همه هر از گاهی احساس می کنیم، تمام تلاش خود را بکنید تا با دوستان و عزیزان خود در ارتباط باشید، از ملاقات با افراد جدید نترسید و سعی کنید در درخواست از یک فرد معتمد یا درمانگر راحت تر شوید. شما به آن نیاز دارید. به یاد داشته باشید، حتی اگر اینطور به نظر نمی رسد، افرادی هستند که اهمیت می دهند و می خواهند کمک کنند.
ماخذ: https://www.verywellhealth.com
می توانید صفحه اینستاگرام مرا با آدرس زیر دنبال کنید: